Joeri Gydé is al een tijdje bezig met de gefermenteerde drank Kombucha. De interesse in niet alcoholische dranken wordt steeds groter. Yoeri is ook gevraagd om deze opleiding bij Syntra PXL te geven. Tal van microbrouwerijen experimenteren er al mee.
Hoog tijd dus, dat we hier als gilde ook aandacht aan geven.
Kombucha een gefermenteerde drank is die gemaakt wordt van gezoete zwarte of groene thee. De thee wordt gefermenteerd door middel van een symbiotische kolonie van bacteriën en gist, de zogenaamde “SCOBY” (Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast). Deze SCOBY, ook wel “zwam” genoemd, bestaat eigenlijk uit verschillende microorganismen die samenwerken om het fermentatieproces mogelijk te maken. Tijdens het fermentatieproces zetten de bacteriën en de gist de suikers in de thee om in verschillende zuren, enzymen, probiotica en andere stoffen. Dit resulteert in een lichtzure, bruisende drank met een rijke smaak. Kombucha moet enkele weken fermenteren, dus doen we deze Workshop in 2 lesavonden!
Maak zelf je gezonde frisdrank !
Tijdens twee avonden gaan we deze steeds populairdere frisdrank leren maken.
Les 1 | 9 februari 20u00 | Wat is Kombucha en hoe maak je het?
Les 2 | 23 februari 20u00 | Aromatisatie en carbonisatie
Leden kunnen inschrijven voor 7 februari. Kostprijs 10 €
Materiaal : een weckpot van 0,5-1 L kan nuttig zijn.