Laden Evenementen
Hof ten Dormaal, een statige vierkantshoeve in Tildonk, herbergt sinds 2009 een ambachtelijke brouwerij in een uniek ecologisch concept. We verbouwen onze eigen granen en hop en we mouten, brouwen en bottelen zelf. Alle gerstproducten en draf worden als veevoeder verwerkt voor het vee op de boerderij. Zo is de cirkel rond en dat maakt ons de meest ecologische brouwerij ter wereld.

Naast het bekende ‘Witgoud’, een bier op basis van witloof, produceren we nog een 15-tal andere eigen bieren en gaan geen uitdaging uit de weg om tot nieuwe creaties te komen.
Hof ten Dormaal is een uniek concept waar boeren en brouwen hand in hand gaan. Dit gaat terug op de eeuwenoude traditie waar er thuis op de boerderij gebrouwen werd, met de ingrediënten die op de velden rond het hof verbouwd werden.
Op de velden rond het Hof ten Dormaal wordt er zes hectaren aan biergerst, tarwe, haver en spelt verbouwd.
Naast de brouwerij liggen twee hopvelden waar zowel op de Engelse, als op de Europese manier hop wordt geteeld. Verder loopt er een proefproject met de KU Leuven om het jaar rond hop te kunnen telen en oogsten.
Na een grote brand in januari 2015 werd de brouwerij volledig vernieuwd.

De Gilde haalt de mouten voor de brouwdagen in Bokrijk ook telkens van Hof ten Dormaal.
Het lijkt ons dus zeker interessant om daar eens samen met jullie een kijkje te nemen!

Deelname bevestigen via Google Forms (verstuurd op zaterdag 29 juli 2023)

We vertrekken om 14u aan de Carpool van Diepenbeek | 65 km  tot aan de brouwerij.
We vertrekken om 14u20 aan de Carpool van Lummen | 44 km tot aan de brouwerij.
Betaling ter plaatse regelen.