Laden Evenementen

De voormalige stelplaats van de stoomtram en lijnbussen in Koersel werd in juni 2016 omgedoopt tot Brouwerij en Grand Café Remise 56. Deze naam is een verwijzing naar het gebouw en het verleden. ‘Remise’ is een vakterm voor stelplaats (uit het Frans: remettre). Het getal 56 slaat op het huisnummer van de brouwerij.

We bezoeken deze unieke brouwerij op zaterdag 28 januari. Je kan deelnemen aan de rondleiding met proevertjes en achteraf vrijblijvend ter plaatse genieten van een etentje in het Grand Café. Inschrijven verplicht via Google Forms | uitnodiging wordt op 17 januari verstuurd naar de leden.

Eten en drinken doe je hier in een uniek kader. Het Grand Café is een prachtige brasserie met een moderne en industriële uitstraling. Het interieur ademt authenticiteit en laat verschillende elementen van de historische stelplaats intact. Zo zijn er bouwmaterialen gerecycleerd en werden de muren gedecoreerd met vintage stukken uit de oude stelplaats van Koersel. De roodkoperen brouwketels van de brouwerij hebben ook een prominente plaats in de zaak, zodat iedereen deze kan bewonderen!