Laden Evenementen

Alle leden worden uitgenodigd via Google Forms voor deze activiteit.
Deelname in de kosten is 18 euro.
We vertrekken op de carpool van Diepenbeek om 13u30 of zien elkaar ter plaatse om 14u45. Rondleiding start om 15u00!

Sinds 1128 werd de abdij van Grimbergen driemaal verwoest door brand tijdens oorlogen, en telkens weer heropgebouwd door de paters. De feniks symboliseert deze inspirerende erfenis en de bijna negen eeuwen brouwerskennis van Grimbergen.

De terugkeer van het brouwen in de abdij van Grimbergen in 2021 is als het ware een vierde herrijzenis en vormt een bijzonder hoofdstuk in de geschiedenis.

Pater Karel Stautemas, provisor van de abdij, speelde een belangrijke rol bij de constructie van de nieuwe installatie. Hij maakt sinds kort ook deel uit van het brouwersteam als abdijbrouwer in de Microbrouwerij van Grimbergen. Pater Karel combineert zijn dagelijkse leven in het klooster met het runnen van de Microbrouwerij. Daar ondersteunt hij meesterbrouwer Marc-Antoine Sochon, die ook sterk betrokken was bij de verrijzenis van de brouwerij. Marc-Antoine brouwde zijn eerste bier in de garage van zijn ouders. Daarna verdiepte hij zich zowel in de kunst van het wijn maken als het bier brouwen.

De microbrouwerij lanceert sinds de opening van de microbrouwerij in 2021 deze 3 bieren:

  • Grimbergen Magnum Opus Brut Beer: Een speciaal moment vraagt om een bijzonder brouwsel. Magnum Opus bevat verfijnde toetsen van sappige peer, zeste van sinaasappel en een zoet vanille-aroma aangevuld met zachte, licht zoete hinten van mout. De gouden moutsoorten en de Nelson Sauvin hop maken van Magnum Opus een elegant bier met een echte sprankel. Perfect voor elk feest, wat de gelegenheid ook is.
  • Grimbergen Ignis Quadruple: Voor Ignis Quadrupel werd inspiratie gehaald uit de veerkracht van de paters, die alles wat ze koesterden, verwoest zagen door een brand, maar er toch in slaagden het opnieuw op te bouwen. Het brouwsel is, net zoals de abdij, een symbool van kracht, moed en vooruitgang. De mouten werden op beukenhout gerookt. Ze geven Ignis Quadruple een heerlijk, vurig aroma. De rokerige toetsen en het kruidige karakter van Grimbergen, dragen bij tot de krachtige, warme smaak van dit brouwsel.
  • Grimbergen Astrum Pale Ale: Geïnspireerd door de paters van de befaamde sterrenwacht van de Abdij van Grimbergen, gingen de brouwers zelf op ontdekking. Ze speurden de wereld af naar de allerbeste hop om hun brouwsels te doen schitteren. In Astrum Pale Ale wordt de sublieme Galaxy hop gebruikt. Een hopsoort geïmporteerd uit Tasmanië, Australië, die voor een frisse citrustoets zorgt. In combinatie met de allerbeste hop uit Vlaanderen zorgt dit voor een perfect uitgebalanceerd brouwsel.

In het oude poortgebouw van de abdij, niet ver van de plaats waar ooit de abdijbrouwerij heeft gestaan is een “abdijbiermuseum” ingericht zodat iedereen die benieuwd is hoe het Grimbergse abdijbier gemaakt wordt dit daar kan komen bewonderen. Maar nog veel beter is een Grimbergenbier met vrienden te degusteren en de kracht van de Feniks te ontdekken in al zijn vormen. Dat kan in het “Fenikshof”. Heerlijke gerechten worden er gekoppeld met een bijpassend Grimbergen biertje, lokaal gebrouwen. Genieten naast de authentieke abdij en basiliek van Grimbergen. Laat ons verbinden en van deze uitstap een mooie herinnering maken. Jij doet toch ook mee? Inschrijven via Google Forms twee weken op voorhand.